Σεμινάριο σεναρίου κινηματογράφου & τηλεόρασης

Γιώργος Χρυσοβιτσάνος

ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΣΕΝΑΡΙΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ ΚΑΙ
ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΣΕΙΡΩΝ ΣΕ 8 ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

  • Οκτώ δίωρα αφιερωμένα στη θεωρητική παρουσίαση της δημιουργίας ενός σεναρίου.
  • Σενάριο: το αρχιτεκτονικό σχέδιο επάνω στο οποίο βασίζεται το οπτικοακουστικό οικοδόμημα.
  • Πώς “χτίζεται” ένα σενάριο.
  • Τα υλικά και η δόμησή τους.
  • Εξεύρεση θέματος. Πλοκή. Χαρακτήρες. Διάλογοι. Ανάπτυξη, Kλιμάκωση, Φινάλε.
  • Στη συνέχεια, οι πληροφορίες περί των βασικών αρχών της συγγραφής σεναρίου που δόθηκαν στα πρώτα δύο δίωρα θα εφαρμοσθούν στην πράξη, στη διάρκεια έξι δίωρων μαθημάτων.
  • Ο κάθε σπουδαστής θα επιλέξει το θέμα για μια ταινία μικρού μήκους, το σενάριο της οποίας θα γράψει, αρχίζοντας από μια μικρή σύνοψη και προχωρώντας σε πλήρη ανάπτυξη.
  • Τα κείμενα των σπουδαστών θα διαβάζονται από όλους και θα επισημαίνονται τα λάθη και οι πιθανές λύσεις ώστε τα σενάρια να βελτιώνονται.

Βιογραφικό

Γεννιέται στην Αθήνα στις 8 Δεκεμβρίου 1947. Το 1965, μπαίνει στη Νομική Αθηνών. Την ίδια χρονιά ξεκινά τη δημοσιογραφική του καριέρα στον «Ανένδοτο» ως ελεύθερος ρεπόρτερ. Λούφα και παραλλαγή στον στρατό επί χούντας.

Ακολουθούν σπουδές κινηματογράφου στο International London Film School από το οποίο αποφοιτά το 1973. Το 1975, συνυπογράφει ως μέλος της «Ομάδας των 4» το ντοκιμαντέρ «Νέος Παρθενώνας», με θέμα τα κολαστήρια της Μακρονήσου και της Γυάρου. Βγάζει τα προς το ζην με διάφορες δουλειές (επιμελητής κειμένων, μεταφραστής κινηματογραφικών υποτίτλων,ναυτιλιακός ρεπόρτερ, μεταφραστής ρομάντζων Άρλεκιν και αστυνομικώνμυθιστορημάτων) ως το 1981 που αναλαμβάνει την κινηματογραφική κριτική στην εφημερίδα ΕΘΝΟΣ. Παράλληλα, συνεργάζεται με το ELLE, το STATUS και το 7ΜΕΡΕΣ TV.

Το 1983 εκδίδεται η συλλογή διηγημάτων του «Η συνέχεια στο επόμενο» (ΕκδόσειςΥάκινθος). Ξεκινά καριέρα σεναριογράφου τηλεοπτικών σειρών το 1993 με το«Τίμημα του πάθους» (ΑΝΤ1). Άλλοι τίτλοι: «Διλήμματα», «Τρικυμία», «Μαύρος ωκεανός», «Ο τελευταίος παράδεισος», «Μια στιγμή, δυο ζωές», «Η ζωή της άλλης», «Οι βασιλιάδες». Από το 2013- 2015 γράφει κινηματογραφική κριτική για το ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.


.

Ημερομηνία έναρξης σεμιναρίου : 28/02/2019 – 18/04/2019, διάρκεια 16 ώρες. 

Tο σεμινάριο πραγματοποιείται κάθε Πέμπτη 5.30 μμ – 7.30 μμ.

Αν επιθυμείτε την συμμετοχή σας ή περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να συμπληρώσετε τα στοιχεία σας στην παρακάτω φόρμα!