Σεμινάριο Θεατροπαιδαγωγικής λειτουργείας και θεατρικού παιχνιδιού

Μυρτώ Πανάγου

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ


ΘEAΤΡΟΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Μέσα από ασκήσεις και διαδραστικά παιχνίδια επικεντρωμένα στο κομμάτι της έκφρασης, της δραματοποίησης παραμυθιών και της ομαδικότητας, οι συμμετέχοντες του συγκεκριμένου σεμιναρίου θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν πιο κοντά στη θεατροπαιδαγωγική λειτουργία και το θεατρικό παιχνίδι. Βασικές συνισταμένες του θεάτρου (ενεργοποίηση αντανακλαστικών, φαντασία, δημιουργικότητα, συγκέντρωση, έκθεση) θα αποτελέσουν βασικό πλαίσιο δουλειάς με στόχο να δομηθεί πλήρως ο ρόλος του εμψυχωτή / συντονιστή της θεατροπαιδαγωγικής διαδικασίας. Το συγκεκριμένο σεμινάριο ενδείκνυται για δασκάλους-νηπιαγωγούς, επαγγελματίες-ερασιτέχνες ηθοποιούς καθώς και αποφοίτους δραματικών σχολών.

Βιογραφικό

Απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου(2012) και του τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (2015).

Έχει συμμετάσχει στις παραστάσεις:

 • Η κυρά της θάλασσας (σκηνοθεσία Δανάη Σπηλιώτη, Bios -2018)
 • Ένας ακόμη Ήρωας-μια ελεγεία για τον αδύναμο άνθρωπο (σκηνοθεσία: Ηλίας Βογιατζηδάκης -Θεανώ Μεταξά, Βios-2017)
 • Κύκλωπας (σκηνοθεσία: Παντελής Δεντάκης, Φεστιβάλ Επιδαύρου 2017)
 • Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας-Dreamers (σκηνοθεσία: Στέλιος Χατζηαδαμίδης, ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης, 2016-2017)
 • Μονάδα Μέτρησης Πόνου (παράσταση βασισμένη σε κείμενα των Ιωάννη Κονδυλάκη και Μιχαήλ Μητσάκη, σκηνοθεσία Μυρτώ Πανάγου, Πειραματική Σκηνή Εθνικού Θεάτρου 2016)
 • Η Κοιμωμένη Ξύπνησε (σκηνοθεσία: Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, Θέατρο του Νέου Κόσμου 2015-2016)
 • Κάπου περνούσε Μια Φωνή (σκηνοθεσία: Ηλίας Βογιατζηδάκης, Bios, 2014-2015)
 • Ιστορία Κατεύθυνσης (συνσκηνοθεσία με τους Ηλία Βογιατζηδάκη και Νατάσα Παπανδρέου, Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών,2014)
 • Χταποδάκια και άλλα Διηγήματα (παράσταση βασισμένη σε κείμενα των Ντ.Χριστιανόπουλου,Κ.Ταχτσή,Μ.Καραγάτση κ.α, συνσκηνοθεσία Βογιατζηδάκη και Νατάσα Παπανδρέου, Bios 2013-2014)
 • Ιλιάδος Προσχήματα (σκηνοθεσία: Δημήτρης Λιγνάδης, Φεστιβάλ Αθηνών 2012)
 • Το Ημερολόγιο ενός Απατεώνα (σκηνοθεσία: Γιάννης Κακλέας, Εθνικό Θέατρο, 2010).

Παράλληλα έχει σκηνοθετήσει τη site-specific performance Γέρος-Έρως (σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Αθηνών 2018 και το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά), ενώ έχει αναλάβει τη σκηνοθεσία και παραστάσεων με εφήβους στα πλαίσια του Εφηβικού Φεστιβάλ της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών. Συμμετείχε στην εκπομπή Ελληνοφρένεια (σκηνοθεσία: Κώστας Γρηγοράκης,2017-2018), στην ταινία Ευτυχία (σκηνοθεσία: Χρήστος Πυθαράς,2016) και στη μικρού μήκους ταινίες Μέρες Ευημερίας (σκηνοθεσία: Αφροδίτη Κατερινοπούλου,2018) και Άγνωστη Γη (σκηνοθεσία: Γιάννης Μπαλζέ,2015). Συμμετείχε σε παραστάσεις μετακινούμενου παιδικού θεάτρου με την ομάδα της Ελεύθερης Θεατρικής Σπουδής (σκηνοθεσία Ελένη Βαρελτζή,2012-2014), ενώ τα τελευταία χρόνια είναι συντονίστρια θεατρικού παιχνιδιού σε σχολεία, νηπειαγωγεία και ωδεία.


.

Ημερομηνία έναρξης σεμιναρίου : 26/02/2019 – 16/04/2019, διάρκεια 16 ώρες. 

Tο σεμινάριο πραγματοποιείται κάθε Τρίτη 5.00 μμ – 6.30 μμ.

Αν επιθυμείτε την συμμετοχή σας ή περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να συμπληρώσετε τα στοιχεία σας στην παρακάτω φόρμα!