• Τηλεφωνήστε μας γιά κάθε σας απορία !
  • 210-3825055
  • info@mamouthcomix.gr
    MAMOUTHCOMIXLOGOMAMOUTHCOMIXLOGOMAMOUTHCOMIXLOGOMAMOUTHCOMIXLOGO
    • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΑΣ
    • ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
    • ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
      • ΠΑΙΔΙΚΑ ΠΑΡΤΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
    0

    Η παραστρατημένη

    • Home
    • Συνεντευξεις
    • Η παραστρατημένη
    Ετσι ξεκίνησαν όλα
    12 Δεκεμβρίου 2018
    Ο μύθος & η ψευδοσυνείδηση
    28 Δεκεμβρίου 2018
    Categories
    • Συνεντευξεις
    Tags
    • Goscinny
    • Uderzo
    • Αστερίξ
    • συνεντευξεις
    • Το χρυσό δρεπάνι

    Η ιστορία, βασικά απλή. Καμμία σχέση με την παραστρατημένη Βιολέτα, την “Κυρία με τις καμέλιες” του Alexandre Dumas υιού, στην οποία βασίστηκε και το λιμπρέτο της Τραβιάτας του Verdi. Στηρίζεται σε μια ευφάνταστη ίντριγκα του Πομπήιου του Μέγα, βαπτισμένου εχθρού του Καίσαρα, που προετοιμάζει στην Γαλατία ένα μυστικό στρατό, προκειμένου να ξεκινήσει την μεγάλη αντιπαράθεσή του με τον Καίσαρα. Για την επιτυχία του σκοπού του θα χρησιμοποιήσει μια όμορφη γαλάτισσα ηθοποιό, την Λατραβιάτα, σωσία της Φραμπαλά, κρυφού έρωτα του Οβελίξ. Μπερδέματα, δυνητικοί πεθεροί και πεθερές, έπαρχοι, σπιούνοι, Πομπηίος και Καίσαρ σε ένα διασκεδαστικό κουβάρι με σωστή ροή αφήγησης και εξαιρετική σχεδιαστική δεινότητα. Ο Uderzo έχει διαλέξει και πάλι την άριστη ομάδα επαγγελματιών για την συμπληρωματική τελειότητα. Εδώ και αρκετά χρόνια ο Uderzo συνεργάζεται για το τελείωμα των δημιουργιών του χρησιμοποιεί τους -πιθανότατα καταγωγής εκ Μαγκρέμπ- αδελφούς Frederic και Thierry Mebarki (Μελάνωμα και χρωματισμός των σχεδίων αντίστοιχα), καθώς και το Studio Etcetera για τον συντονισμό και την επιμέλεια. Η επαγγελματική τους πληρότητα είναι προφανής και αποδεδειγμένη σε όλα τα προηγούμενα άλμπουμ και ας σημειώσουμε ότι ο Frederic Mebarki, ήταν αρχικά επιλεγμένος για την σχεδιαστική συνέχεια του Αστερίξ. Τελικά, όπως είναι γνωστό το σχέδιο στον “Αστερίξ στους Πίκτους” ανατέθηκε στον Didier Conrad.

    Ιούλιος Καίσαρ, Πομπήιος, Frederic & Thierry Mebarki

    Η ιστορία στηρίζεται βασικά σε ένα αναχρονισμό, δημιουργική αδεία, μια που ο εμφύλιος πόλεμος της Ρώμης, ούτε ξεκίνησε από την Γαλατία, αλλά και διεξήχθη λίγο αργότερα από την διήγηση μας, το 49-48 π.Χ. Ούτε βεβαίως η Condate Riedonum (Ρεν)έπαιξε κάποιο ρόλο σε αυτήν. Η Condate, πρωτεύουσα των Redones, κελτικού φύλου, παραδοσιακά αντιμαχόμενο τους Ρωμαίους. Το 57 π.Χ. ανταποκρίθηκε θετικά στην πρόσκληση της Γαλατικής συμμαχίας, που υπετάχθη από τον Κράσσο. Την επόμενη χρονιά αιχμαλώτισε τους Ρωμαίους απεσταλμένους, δίνοντας την αφορμή στον Καίσαρα να εισβάλλει στην Αρμορική και το 52 π.Χ. συμμετείχε με μεγάλο αριθμό πολεμιστών στην σύναξη του Βερσισεντορίξ. Η θλιβερή συνέχεια γνωστή. Σήμερα η Ρεν, υπερήφανη πρωτεύουσα της Βρετάνης, είναι μια πραγματική μητρόπολη με πάνω από 700.000 κατοίκους, ένα μεγάλο πανεπιστήμιο με 70.000 φοιτητές και μια αξιοζήλευτη, για τις γαλλικές συνθήκες, ποιότητα ζωής. Αν και το 2001, που κυκλοφόρησε το άλμπουμ η σύνδεση με το Παρίσι με τραίνο υψηλής ταχύτητας (TGV)ήταν ακόμη στα χαρτιά (εξ ου και η παράφραση τους στο άλμπουμ σαν Transport Gaulois Veloce). H σύνδεση αυτή εγκαινιάστηκε τελικώς τον Ιούλιο του 2017!!!

    Ρεν – Laetitia Casta σαν Marianne

    Το άλμπουμ πρωτοκυκλοφόρησε στον φανταστικό αριθμό των 3.000.000 αντιτύπων στην Γαλλία και 8.000.000 στην υπόλοιπη Ευρώπη. Η συμπρωταγωνίστρια Φαλμπαλά είχε ήδη εμφανιστεί το 1999 στην ταινία του Claude Zidi “Αστερίξ και Οβελίξ εναντίον του Καίσαρα” με την Lαetitia Casta (επιλεγμένη σαν Marianne, σύμβολο της γαλλικής δημοκρατίας, την ίδια χρονιά). Οσο για την πρωταγωνίστρια Λατραβιάτα πρόκειται μάλλον για την γεννηθείσα στην Βιέννη Romy Schneider, βραβευμένη με το πραγματικό “Σεζάρ” (κάτι σαν γαλλική έκδοση του γνωστού μας βραβείου Οσκαρ), στην πρώτη κιόλας απονομή το 1976.
    Το άλμπουμ αν και αντιμετώπισε ουδέτερη έως ψυχρή αντιμετώπιση πέτυχε εξαιρετικές πωλήσεις και φυσικά δεν λείπει από καμμία συλλογή των φανατικών φίλων της γαλατικής μας παρέας
    .

    Γ.Τ

    Share
    22

    Δείτε παρόμοια:

    albert-uderzo
    30 Μαρτίου 2020

    Αποχαιρετισμός στον Albert Uderzo


    Read more
    32 Δεκέμβρη - Ενκι Μπιλάλ
    17 Δεκεμβρίου 2019

    Σήμερα 32 Δεκέμβρη και θυμάμαι…


    Read more
    11 Φεβρουαρίου 2019

    Η γαλάτισσα είχε λόγο και πυγμή


    Read more
    MAMOUTHCOMIXLOGO

    Mamouth Comix Ε.Π.Ε, Κυψέλης 90, 113 63, Αθήνα τηλ: 210 3825 055

    ©2018 Mamouth Comix Ltd
      Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.ΕντάξειΌχι